Om oss/Kontakt.

 


Hej ..

Nu har du kommit till oss på Norrgärde Gård som ligger 3,5 mil norr om Uppsala i Vendel.

Mamma i huset är Eva-Mari och är en tokig djur älskare, har alltid haft djur sen hon var barn, som Katter, Hundar, Papegoja, Häst, Får. Har också jobbat som djursjukvårdare på  Statens veterinärmedicinska anstalt i ett x-antal år, sen på Pharmacia.

Året 2001 Fick jag mitt Kennel namn godkänt från SKK. Namnet Norrgärdet´s Schäfer Kennel. Som nu ligger vilande. Jag har använt mina hundar i tjänst inom Försvarsmakten.

För några år sen började tanken på att köpa en ras katt..

Men vilken ras skulle det bli?? Tittade runt, besökte en del Uppfödare och deras Katter.. Men efter vi hade besökt Camilla Söderström som har Talamasca`s . Då var det kört.. En Devon Rex skulle det bli. 

Så hösten 2011 köpte jag min Devon Rex från Erika Beckman som har Trastavere´s uppfödning.

Tack Erika att jag fick denna underbara fröken.. 

Jörgen mannen i huset, har under sin uppväxt levt med schäfrar. Gillar djur, men med måtta...

Ann-Louis som är min dotter som nu flyttat hemifrån är som jag  djur tokig, hon har haft egen häst sen hon var 13 år gammal och har fortfarande häst intresset uppe och har en Haflinger valack i dag. Hon och Nicke har köpt en gård så där kommer det finnas höns,hästar, får. Hon har en oxå en kastrerad  Cornish Rex kallas Mandel. Men oxå Sven från G-Kullen (kastrat) och Jackie från J-Kullen & Mimer från M-kullen. De bor bara 20 min i från oss.

 

Vi fick Norrgardet´s godkänt som stamnamn september 2012. Och varför de namnet? Jo gården heter Norrgärde. Vi som står bakom stamnamnet är Eva-Mari & Ann-Louis. Vårat mål med katt uppfödningen är att föda upp friska och rastypiska katter.

Den första A-Kullen föddes 20 oktober 2012.

Maj 2013 blev jag SVERAK diplomerad Uppfödare.

I familjen finns också en schäfer tik Lessie.Och vår diva. Athina som är en 3 årig chihuahua.

Nu har vi ochså skaffat oss Höns av rasen Isbar de lägger nästan olivgröna ägg. De är flitiga på att lägga ägg. Det är en gamal svensk lantras. Vi har oxå kalkoner, 5 hönor och så fina tuppen som heter Kanelen. Under sommaren så kommer vi kläcka fram Pavlovskaja höns, en trevlig ras.

 

  Norrgärde Gård 


Ni kan nå mig via mail:

ewa6711@hotmail.se

Eller 070-203 79 33 lämna medeland så ringer jag upp om jag ej kan svara.

                                                             
 
 
 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)